Espressa neboli tzv. kávovary či presso vary slouží k přípravě čerstvé kávy. Ocení je tedy hlavně milovníci pravého italského espressa, cappuccina či café latté. Espresso se dělá ze 7g pomleté čerstvé kávy, která je přepařená vodou o tlaku 8 - 15 bar při teplotě kolem 90°C. Na hladině pak vznikne trochu pěny v barvě lískového oříšku, tzv. crema.
Na našem trhu si můžete vybrat z kapslových kávovarů, pákových kávovarů a automatických kávovarů. Ty se od sebe liší hlavně způsobem přípravy kávy. Nejjednodušeji a nejlépe připravenou kávu budete mít vždy z automatických kávovarů, které v sobě mají zabudovaný mlýnek na kávu, nádobu na mléko s parní tryskou k přípravě cappuccina a café latte pomocí jednoho tlačítka. Velmi jednoduše potom připravíte kávu i pomocí kapslových kávovarů, které fungují na principu "jednoho tlačítka". Bohužel jejich nevýhodou je nečerstvá káva a mléko. Skvělým kompromisem je potom espresso pákové. Má sice složitější obsluhu, která zabere více času, ale za skvělou cenu si můžete udělat pravé italské espresso či cappuccino, které se potom dělá pomocí parní trysky.
Parametry espress:
702 966 211 (Po-Pá: 10-17 h.)